Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

5000 турци искат да работят в мъжки публични домове

04 април 2013, 17:20 часа • 25474 прочитания

Близо 5000 турци са изявили желание да работят в мъжки публични домове. Това разкриват от дружеството “Шефкат-дер” в Истанбул, цитирани от сайта Radikal.com.tr.

Преди известно време група членове на дружеството са организирали демонстрация с искане да бъдат отворени публични домове за мъже. Те изпратили петиция до Великото национално събрание, в която са предложили да бъдат отворени публични домове, в които мъже ще предлагат сексуслуги. Веднага след тази акция хиляди мъже са звъннали в офиса на “Шефкат-дер” със запитване дали могат да работят в публичен дом. “Получихме над 5000 искания, телефоните ни прегряха от обаждания”, коментира председателят на дружеството Хайреттин Булан.

Всъщност целта на “Шефкат-дер” била да насочи вниманието към проблема за проституцията. Тя е разрешена в Турция. Във всеки голям град има публичен дом. Според официалните данни около 100 000 жени са регистрирани като проститутки, което означава, че плащат данъци. Предполага се обаче, че бройката е доста по голяма.

Според дружеството турските проститутки са в много по-неравностойно положение в сравнение с другите социални категории труженици.

"Ние предложихме на отговорните лица или да затворят публичните домове, където жените се третират като сексробини, или да отворят домове, където мъжете ще обслужват клиентите, т.е. мъжки публични домове. От огромния брой искания, които получихме, става ясно, че имаме право да искаме това", казва Хайреттин Булан, цитиран от БЛИЦ.

Повечето от заявилите желание да предлагат услугите си като проститутки мъже били безработни.

"Безработен съм, намирам се в затруднено материално положение. Мога ли да работя в мъжки публичен дом?”, Ще бъда ли официално регистриран, като жените проститутки?”, “Възможно ли е да работя почасово?”, “Няма ли да ме обвинят в грях?”, са част от въпросите на мъжете.

Яна Баярова
Яна Баярова Отговорен редактор
Новините днес