Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

443 са полицаите към зоополицията

27 април 2018, 13:16 часа • 1537 прочитания

Има 443 полицаи към зоополицията във всички областни дирекции на МВР в страната. Това заяви министърът на вътрешните работи Валентин Радев по време на днешния парламентарен контрол, предаде БГНЕС.

Радев уточни, че съгласно закона, БАБХ осъществява контрола за опазване, спазване на защита и хуманно отношение към животните, проверките по сигнали и при нарушения налага санкции.

Органите на местната власт осъществяват контрола за изоставените животни за идентификация, регистрация. По отношение на контрола в СО контролните органи са кметът на СО, районните кметове и Столичния инспекторат.

Според наредбата при подаден сигнал за агресивно куче се извършва проверка от инспектор от районната администрация и представител на НПО.

"От тази година направихме зоополиция. Години наред нямаше такова нещо. Ако има агресивност от собственика на животно тогава се намесва полицията. При получаване на сигнал в МВР за агресивно куче, за което има достатъчно данни сигналът се препраща до съответните органи. Оказваме пълно съдействие", посочи силовият министър.

"Има 443 полицаи към зоополицията във всички областни дирекции на МВР в страната. Те са готови да се отзоват само в случаите, определени в закона", обърна внимание Валентин Радев.

Евгения Чаушева
Евгения Чаушева Отговорен редактор
Новините днес