Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

27-годишна социоложка застана начело на Радио "София" и уволни главния редактор

05 юли 2019, 14:30 часа • 8692 прочитания

От скоро Българското национално радио (БНР) може да се похвали с нов генерален директор - Светослав Костов, който преди това оглавяваше Радио "София".

Скоро след назначаването му големите рокади в радиото вече са факт. На негово място в Радио "София" застава 27-годишната Роселина Петкова (на главната снимка). Веднага след назначаването си тя е уволнила главният редактор на радиото - Антония Енева, научи OFFNews от свои източници. Тя е била извикана и уволнена вчера около 17 ч., като една от причините било изтъкнато, че е присъствала на изслушването в СЕМ на Александър Велев - досегашен генерален директор на БНР и кандидат за нов мандат.

Новоназначената Роселина е на 27 г. и е завършила "Социология" в Нов български университет. Водила е рубриката "Еспресо с Роси" в сутрешния блок на Радио София, която според слухове е била свалена заради честото допускане на фактологични грешки.

Междувременно Общественият съвет към радиото е подал оставка, потвърди пред OFFNews Райна Константинова - член на съвета. Според нея така изисква правилникът и в това няма някакъв особен контекст - Общественият съвет се избира от новия генерален директор.

Милена Славкова
Милена Славкова Отговорен редактор
Новините днес