Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

1,5 млн. лв. за довеждащата улична мрежа около Северната тангента

08 юни 2016, 11:10 часа • 1821 прочитания

Отпускаме 1,5 млн. лв. на Столична община за ремонт и изграждане на довеждащата улична мрежа около Северна скоростна тангента.

Това каза премиерът Бойко Борисов в началото на правителственото заседание, предаде „Фокус“.

„Старият архитект не си е направил проектите. Единственият шанс да ви помогнем бързо, днес го имаме като точка в Министерски съвет – 1.5 милиона. Лиляна Павлова ми каза, че ако се направят двете локали, ще може да се реши проблемът. Има още 2-3 седмици по стария договор на Тангентата, може да започнете да го правите веднага. По-бързо от това не може да се реагира в тази ситуация“, заяви Борисов.

С парите ще се изградят локалните шосета и уличната мрежа в Требич и пътищата, които ще извеждат на тангентата.

Ще се изгради и кръгово движение и двупосочен път, съобщи Лиляна Павлова.

Вчера жители на северните части на София заявиха, че готвят протести заради "тапите", които създава новоизградената Северна скоростна тангента.

Хората, които ежедневно минават през новата транспортна връзка между кварталите „Требич” и „Илиянци", споделят, че се страхуват за живота си. Причината – опасен подлез, през който преминават тирове, камиони и други тежкотоварни превозни средства. За да се случи това обаче, те трябва да навлязат в насрещното платно заради острия завой. По този начин се застрашава безопасността на останалите участници в движението.

Десислава Любомирова
Десислава Любомирова Отговорен редактор
Новините днес