Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

1000 лв. глоба за багаж без пътник

30 ноември 2012, 14:55 часа • 4301 прочитания

1000 лв. глоба заплашва всеки водач на автобус, превозващ багаж, който не принадлежи на пътник, пътуващ в автобуса. При повторно нарушение санкцията е в размер на 3000 лв. Това решиха депутатите при окончателното приемане на второ четене на промени в Закона за автомобилните превози.

Шофьор, който извършва обществен превоз или превоз за собствена сметка на пътници или на товари с превозно средство, на което не е извършен предпътен технически преглед, се наказва с глоба 500 лв. Водач, който извършва превоз, без да е преминал предпътен медицински преглед се наказва също с глоба в размер на 500 лв. При повторно нарушение санкцията е в размер на 1000 лв., решиха още депутатите, информира КРОС.

Имуществена санкция в размер 1000 лв. е предвидена, когато собственик не е организирал извършването на предпътни технически и медицински прегледи на пътните превозни средства и водачите или е допуснал извършването на обществен превоз или превоз за собствена сметка на пътници или на товари с превозно средство, което не е технически изправно.

С глоба от 1500 лв. се наказва водач, който при проверка от контролните органи не представи документите, които са регистрирали времето на управление, прекъсванията и почивките му през текущия ден, и тези от предходните 28 календарни дни, предвиждат още промените в закона.

Редактор: Евгения Гигова

Евгения Чаушева
Евгения Чаушева Отговорен редактор
Новините днес