Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

10 талантливи деца с възможност да се докоснат до родни и световни звезди

14 октомври 2024, 14:20 часа • 267 прочитания

Kaufland България, заедно с Вирджиния Пъблишинг дава възможност на 10 деца с отношение към музиката да се докоснат до най-популярните музикални имена у нас, както и световни величия в музикалната индустрия.

Това ще се случи в рамките на ежегодния Sofia Songwriting Camp, който ще се проведе между 3-ти и 9-ти ноември в Боровец и ще събере талантливи автори, изпълнители и музикални продуценти от цяла Европа, Корея и САЩ. Сред участниците тази година е продуцентът Che Pope, който има значителен принос за успехите на артисти като Kanye West, The Weekend, Lauren Hill, Destiny’s Child, Eminem, Santana, A$AP Rocky и много други. Освен него, към екипа на менторите тази година се присъединява отново основателят и главен изпълнителен директор на KREATION Music Rights Europe - Robin Jenssen.

Участие в творческия лагер ще вземе и Jin Suk Choi, известен като JINBYJIN, който се утвърди като един от най-успешните музикални продуценти в Южна Корея с десетки хитове в Kpop света. В лагера ще участват и звезди като DARA, Миро, Дара Екимова, ALMA, Прея, както и някои от най-успешните ни продуценти – Dexter, Денис Попстоев, Kay B, Pavell и др.

Как да станем свидетели на създаването на музиката? „По принцип това е един много специален процес, свързан с вдъхновение, концентрация и успешна комуникация в екип от талантливи хора. За първи път, заедно с Kaufland ще дадем възможност на 10 деца да видят как се прави музика в 21 век.“, коментира Стансилава Армутлиева – създател на Sofia Songwriting Camp и управляващ директор на музикално-издателската компания „Вирджиния Пъблишинг“.

За да имат право на участие, всички между 12 и 17 години трябва да демонстрират своето отношение към музиката чрез конкурса „Музиката в моя живот“. Те трябва да изпратят малък, но силен знак за отношението си към музиката - кратко есе по темата, аудио или видео запис със собствено музикално изпълнение на инструментал или песен. Конкурсът ще се проведе в периодa 14-31 октомври 2024 г . и тричленно жури ще избере 10-те победители. Те ще бъдат обявени на 1 ноември.

„Мисля, че колкото повече деца мечтаят за музикална кариера и полагат усилия да се усъвършенстват в полето на музиката, толкова по-добро ще става нивото на създаваните нови песни у нас. С този творчески лагер подкрепяме образованието, колаборацията, отворения свят и приятелството в творчеството, както и износа на български музикален продукт. С нетърпение очаквам да отворим вратите си за 10 талантливи млади хора.“, споделя Саня.

Победителите в конкурса ще имат възможността да участват в уъркшоп в рамките на Sofia Songwriting Camp, да научат как могат да развият таланта си и да го превърнат в своя кариера, да станат свидетели на процеса по създаване на музика, надниквайки в студиата, в които някои от най-големите български звезди, заедно с чуждите си колеги, ще работят по бъдещи хитове. Освен това  ще научат как могат да развият таланта си и да го превърнат в своя кариера.

Всички кандидатури трябва да бъдат изпратени на email адрес: info@ssc.bg

Антон Иванов
Антон Иванов Отговорен редактор
Новините днес