Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

10-годишен почитател на историята ще заведе семейството си на екскурзия в България с играта "Букварино"

03 август 2015, 13:19 часа • 5551 прочитания

Щастливецът Величко Костов от Пазарджик е третият победител от томболата на играта „Букварино“. Той показа отлични познания по история и български език, след като отговори вярно на въпросите в анкетата на сайта www.bukvarino.bg.

„Букварино“ дава възможност на всеки, който се е посветил на образователната игра, да спечели екскурзия под мотото „По стъпките на българската история“. Сайтът www.bukvarino.bg ще посрещне предизвиканите от играта, за да демонстрират своите знания по история, български език и математика, като крайната цел е един от всички, отговорили вярно на въпросите в играта „Букварино“, да отпътува със семейството на тридневна разходка в страната.

„Безкрайно съм щастлив, че спечелих голямата месечна награда от играта“, каза развълнуван малкият Величко Костов. Той обясни, че най-голямо впечатление в играта „Букварино“ са му направили илюстрациите на картите, които изобразяват лицата на 60 бележити личности в българската история. „Любимите ми предмети в училище са история и география, и с радост ще отидем на екскурзията“, заяви още заплененият от играта.

От своя страна майката на момчето, Магдалена Хаджиева, уточни, че е много въодушевена, че синът ѝ ще им достави тези вдъхновяващи моменти, защото детето й е възпитавано в дух на родолюбие и патриотизъм. „В момента живеем в Брацигово и сме удовлетворени, че спечелихме наградата именно от патриотичния учител „Букварино“, защото през 1876 година Васил Петлешков обявява в Брацигово началото на Априлското въстание. След като е заловен, за да защити съратниците си от гибел, той произнася думите - „Сам съм, други няма!“ 

По думите ѝ печелившият вече е готов да посрещне предизвикателството и е доволен, че благодарение на знанията си по българска история ще осигури на семейството си едно незабравимо изживяване на места, където артефактите и забележителностите разказват колко древно минало има България. Тридневното пътешествие е осигурено от млечна компания.

"Искаме повече хора да опознават България и нейната история. Затова даваме възможност на любознателните, които с интерес играят с „Букварино“, да отидат на едно запомнящо се пътешествие", заяви председателят на "Сдружение Азбукари" Цвета Кирилова. Томболата се разигра сред хлапетата в детска градина "Мария Магдалена", които се забавляваха с образователното помагало на „Сдружение Азбукари“.

„Букварино“ има своя мисия. Всеки, който си вземе образователната игра, ще стане част от създаването на иновативна класна стая в град Велико Търново. Там децата ще се обучават в атмосфера на исторически дух, съчетана с модерни технологии. „Букварино“ бе представено и на депутатите в последния им работен ден. Акцията имаше за цел да напомни на народните представители, че трябва да защитават интересите на обществото и, че в миналото предшествениците ни са градили настоящето с некомерсиална мотивация. Депутатите имаха възможност да се запознаят с правилата на играта и да се убедят, че „Букварино“ има възможност да влезе във всяко едно българско училище.

Повече за историческата образователна игра „Букварино“ може да научите на www.bukvarino.bg и на www.azbukari.org.

Деница Райкова
Деница Райкова Отговорен редактор
Новините днес