Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Успешни практики за обучение при деца с нарушено зрение дискутират във Враца

13 ноември 2018, 16:52 часа • 528 прочитания

На дискусия за проблемите и практиките в обучението на деца в неравностойно положение се събраха експерти и политици от региона. Форумът е под надслов „Книгата е моята светлина“, а негов организатор е Центърът за подкрепа на процеса на приобщаващото образование.

„Огромна чест е, че Враца е домакин на толкова социално значим форум, на който ще се обсъдят начините за създаване на по-гъвкава социална и образователна система. Вярвам, че с общи усилия ще направим една достъпна среда за хората в неравностойно положение, която да отговаря на съвременните изисквания. Малка, но съществена крачка на местната администрация в тази посока, са проектите за образователната инфраструктура“, заяви при откриването му кметът Калин Каменов.

Бяха презентирани темите „Партньорството между ресурсния и масовия учител в академичното обучение“ от проф. дпн Владимир Радулов.На срещата бяха дискутирани успешните модели и практики при обучение на деца с нарушено зрение.

Участие във форума взеха преподаватели от Софийски университет „Св. Климент Охридски“, директори на детски и учебни заведения от региона, представители на неправителствения сектор, родители и ученици.

Анелия Костова
Анелия Костова Отговорен редактор
Новините днес