Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Отличиха будни младежи с Награда „РУСЕ - 21 ВЕК“

01 ноември 2018, 16:25 часа • 552 прочитания

На 1 ноември – Ден на народните будители, в Заседателна зала на община Русе, се състоя  церемония и се определиха лауреатите на Награда „Русе-21 век“. Призът се връчва ежегодно на ученици и студенти от учебни заведения на територията на община Русе за изключителни постижения и завоювани награди от национални и международни състезания, олимпиади и конкурси. Честта да връчи наградите бе на градоначалника Пламен Стоилов в присъствието на зам.-кмета по хуманитарни дейности Иван Григоров, ученици, родители и гости. Кметът приветства всички присъстващи за празника и отправи специален призив към младите хора да  се развиват успешно с помощта на родители и учители.

Носители на приза за 2018 г. бяха трима от общо 15 номинирани:

Станимира Николова Колева е ученичка в XII клас на СУПНЕ „Фридрих Шилер“, с интерес и в извънучилищни дейности. Уъркшопът „И ние сме тук“ за гражданска активност и демокрация, организиран от Международно дружество „Елиас Канети“ и́ дава възможност да покаже своята гражданска позиция. За социалната и́ ангажираност свидетелства участието във философската дискусия на тема „Глобализацията - тревоги и надежди“. Завоюва второ място в Националната историческа ученическа конференция „Европа навлиза в български земи и с участието си в историческото проучване на тема: „Паметници в област Русе“. Показва постижения и в мерената реч с второ място в Националния конкурс за стихотворение „Моята среща със Земята от Космоса“.

Цветелина Цветозарова Стефанова е ученичка в XI клас на СУЕЕ „Свети Константин-Кирил Философ” – Русе и се отличава със самостоятелно мислене, творческа и научна насоченост. През настоящата година спечели сребърен и бронзов медал на XVI Международна олимпиада по лингвистика в Прага.

Светослав Бориславов Хаджииванов е студент в РУ „Ангел Кънчев“, IV курс в специалност „Компютърни науки“. През първите шест семестъра на обучението си в университета е пълен отличник. През учебната 2017/2018 г. печели: първа награда в представяне на студентски разработки в професионално направление „Информатика и компютърни науки“, специалната награда за Development и една от четирите парични награди на Международната студентска конференция International Conference on Applied Informatics Imagination, Development ICDD. В своите изследвания студентът показва задълбочени знания и умения в областта на информатиката и компютърните науки.

Юрий Илиев
Юрий Илиев Отговорен редактор
Новините днес