Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Обмен на студенти между Шанхай и Русенския университет

08 ноември 2018, 12:15 часа • 830 прочитания

Чл.-кореспондент проф. Христо Белоев – ректор на Русенския университет „Ангел Кънчев“ и неговият  колега, проф. Тао Ю - ректор на Шанхайския политехнически университет, са подписали договор за обучение, след което студенти от двете държави ще могат да получават двойна диплома.

Първоначално ще бъдат приети десет първокурсници от специалност „Компютърни системи и технологии“ в Русенския университет и още толкова студенти от Шанхай. В рамките на три години младежите ще учат в своя университет, а през четвъртата година на обучението си българските студенти ще отидат в Китай, докато десетте младежи от Шанхайския политехнически университет ще дойдат в Русе. След успешно положени държавни изпити избраната група студенти ще получи дипломи от двете висши училища. 

„Учебните програми на специалностите „Компютърни системи и технологии“ в Русенския университет и на „Компютърно инженерство“ в Шанхайския политехнически университет са идентични и в момента тече подбор на студенти“, сподели чл.-кореспондент Христо Белоев. 

Нашите учени са разказали за 15-годишния опит на Центъра за иновационни образователни технологии на Русенския университет и са запознали участниците с проекта на Националната програма за дигитална трансформация на образованието в България на семинар, в който са участвали близо 100 преподаватели и студенти от Шанхайския политехнически университет.

Юрий Илиев
Юрий Илиев Отговорен редактор
Новините днес