Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Нова настилка за спортна площадка в село Зверино

05 ноември 2018, 16:59 часа • 1391 прочитания

Дворът на местното училище„Св. Климент Охридски“ в с. Зверино край Мездра е преобразен чрез полагане на тревна настилка. Площадката е подсигурена с дренажна система, стабилна ограда, електрическо осветление и трибуна.

Кметът на община Мездра Генади Събков преряза лентата и откри новата придобивка .

”Искам да благодаря на инициативните младежи, без които тази площадка нямаше да съществува в този си вид. Огромни благодарности и на министъра на образованието, който изслуша моята идея за нашата обща инициатива и намери път за финансирането на това спортно съоръжение. Ще продължим облагородяването на района, защото той, освен за игра и за отдих, е и за учение”, заяви Събков.

Председателят на инициативния комитет Христо Христов благодари на всички, подкрепили начинанието за спортната площадка. „Искам да пожелая на всички да бъдем все така задружни, защото когато има идея, когато с общи усилия се борим за една цел, то тя става реалност“, добави Христов.

След официалното откриване млади и стари се включиха в демонстрационни срещи. На изкуственото игрище сили премериха децата  на „Скала“ – Зверино и „Скала 2015“ – Оселна. След тях в битка се включиха ветераните на двата клуба, които направиха шоу с много емоции и футболни страсти.

Анелия Костова
Анелия Костова Отговорен редактор
Новините днес