Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Наградиха плевенски писатели по повод юбилея на дружеството им

01 ноември 2018, 15:58 часа • 444 прочитания

Дружеството на писателите в Плевен отбеляза 40-годишен юбилей. На тържество в галерия Дарение „Колекция Светлин Русев” бяха връчени неговите годишни награди, които са на името на първия му председател Александър Муратов.

Бяха присъдени отличия за книги, излезли от печат през 2017 г. За поезия – на Ена Цветанова за книгата й „Реплики”. За проза – на Цветан Лалов за книгата „Вятърът, от който завет няма”. За литературна критика – на Лалка Павлова за книгата „Стефан Стамболов – един образ две творчески визии”. За документалистика – на Татяна Любенова за книгата „Книга за художниците”. За детска литература – на Гергина Давидова за книгата „Не си отивай, лято”. За преводна литература – на Люлин Цветанов за книгата „Синеокият котарак Кефир”. Наградата за цялостно творчество тази година бе присъдена на Петко Спасов, който празнува и 90 години.

Сред гостите бяха кметът на Община Плевен Георг Спартански, заместник-кметът Стефан Милев, началникът на отдел „Култура” Стефка Григорова, лидерът на АБВ Румен Петков, издателят Иван Гранитски, общински съветници, общественици.

На тържеството автори от различни поколения четоха свои творби, съобщиха от общинската управа.

 

Ангел Атанасов
Ангел Атанасов Отговорен редактор
Новините днес