Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Макар и без шествие с националния флаг Стара Загора отбеляза 3 март (СНИМКИ) 

03 март 2020, 15:40 часа • 1133 прочитания

"Гордейте се, че сте българи и нека всеки в ежедневието си го доказва със собствените си дела. Нека не сме българи само на 3 март, нека сме българи всеки ден, и със собственото си поведение правим така, че да се чувстваме горди българи", заяви кметът на Стара Загора Живко Тодоров пред Паметника на защитниците на Стара Загора. Той уточни, че днешният празник е изключително важен и е в основата на държавата. 

По повод на отмяната на честванията той коментира, че са резултат от препоръките, направени от Националния оперативен щаб за заболяването COVID-19 и на областния управител на област Стара Загора Гергана Микова. 

Въпреки това цялото ръководство на община Стара Загора, общински съветници и десетки старозагорци положиха венци и цветя в знак на почит и признателност към загиналите за Свободата пред паметника в парк "Пети октомври".

След това те се отправиха и към Мемориалния комплекс „Бранителите на Стара Загора“, където свещенослужители отслужиха заупокойна молитва. 

На святото за старозагорци място цветя поднесоха заместник-председателят на Народното събрание Емил Христов, народни представители, кметът Живко Тодоров, заместниците му Иванка Сотирова, Красимира Чахова, Милена Желева и инж. Янчо Калоянов, председателят на общинския съвет Мария Динева, заместник областният управител Петя Чакърова, ректорът на Тракийскиа университет доц. д-р Добри Ярков, общински съветници. 

Да се преклонят пред загиналите зо Освобождението и да отбележат националния празник 3 март на Самарското знаме бяха дошли и стотици граждани.

Анжелина Велчева
Анжелина Велчева Отговорен редактор
Новините днес