Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Фрагменти от картина на Владимир Димитров – Майстора плуваха във водите на Гребния канал в Пловдив

16 юни 2019, 16:17 часа • 3849 прочитания

Фрагменти от емблематичната картина на Владимир Димитров-Майстора "Девойка със слънчогледи" плуваха в Гребната база, в Пловдив. Необичайната картина е част от програмата на Пловдив – Европейска столица на културата.

Най-големият фрагмент от инсталацията бе с площ 9 на 14 метра с изображението на девойката. Около нея плуваха гигантски слънчогледи, някои от които с размер 6 на 7 метра. Спектакълът, съчетаващ изобразително изкуство, музика, танц и мултимедия, се случи върху близо 5 декара площ от водната повърхност на Гребния канал.

Нестандартната идея за представянето на творчеството на известния художник идва от Кюстендил. Проектът на Евгени Серафимов е част от официалната програма на Пловдив 2019, като платното на Майстора бе пресъздадено със 120 литра боя от млади художници.

Освен „Девойка със слънчогледи“, след 21.30 часа присъстващите имаха възможност да се насладят и на други картини на Владимир Димитров – Майстора, изобразени чрез съвременни технологии – лазери и диодни видеостени пред трибуните на Гребната база в Пловдив.

Елин Андреев
Елин Андреев Отговорен редактор
Новините днес