Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Архитекти настояват за трайно решаване на проблема с паркирането в Плевен

22 април 2019, 13:40 часа • 576 прочитания

Проблемът с паркирането в Плевен с времето се задълбочава. За да се реши той, общинската управа трябва да изготви дългосрочна визия за него. Това заявяват членовете на плевенската Архитектурна колегия в разпространено днес открито писмо до кмета Георг Спартански и председателя на Общинския съвет Мартин Митев.

„Архитектурната колегия апелира спешно да се създаде работна група, в която да се включат всички заинтересовани страни“ – пишат авторите на писмото. Те декларират готовност да окажат безвъзмездна експертна помощ.

В дългосрочен план архитектите предлагат да се изготви визия за решаване на проблема с паркирането в града поне за 4 години напред като се използва опитът на големите общини като София, Пловдив, Бургас и Варна. Да се търсят варианти в посока инвестиции в паркинги с постоянен статут и изграждане на подобни подземни съоръжения. Да се преразгледат възможностите за частично покриване на Тученишка бара, а така също и правени преди време проучвания за изграждане на подземен паркинг в централна градска част и др.

 

Ангел Атанасов
Ангел Атанасов Отговорен редактор
Новините днес