Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

В Смолянско се оплакват от тормоз, политическа и икономическа дискриминация на работното място

13 декември 2022, 15:56 часа • 2071 прочитания

Шест приемни досега е провел новият регионален представител на Комисията по дискриминация в Смолян Ферад Емин – в Доспат, Борино, Девин, Рудозем, Мадан и Баните. Бившият зам.-кмет на община Баните пое поста преди четири месеца и работи изключително активно. Той започна инициативата да консултира хора, които се оплакват, че са жертва на дискриминация или са нарушени техните граждански права, информира сайтът otzvuk.bg.

„Оплакванията на хората най-често са в сферата на трудовата заетост. Една част са за тормоз на работното място, друга част за дискриминация относно възнагражденията – за една и съща работа давали различна заплата. Има и оплаквания, касаещи етническа принадлежност, една жалба за сексуален тормоз и преписки за гонене по политически причини”, казва Ферад Емин.

Очаква се да бъде образувано производство по случай за дискриминация по етническа принадлежност. Става въпрос за направени забележки на човек, който говорил на чужд език.

В плановете на Емин за този месец е да проведе приемна в Неделино и Златоград, а през януари в Чепеларе. Особен интерес към приемните проявили жители на Рудозем и Мадан, а в другите общини нямало нито един посетител.

ОЩЕ: От Нова година водата в Смолян става най-скъпата в България

Анита Чолакова
Анита Чолакова Отговорен редактор
Новините днес