Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Свлачища се активизираха в Смолянско

28 юни 2018, 10:45 часа • 3231 прочитания

Две свлачища са се активизирали вследствие на поройните дъждове в Смолянско. Едното е върху новия обходен път, направен заради срутището между областния град и Мадан, до асфалтовата база. Второто е между кв. "Райково" и Смилян. Те вече са разчистени от екипите на Областното пътно управление и пътищата са проходими, съобщиха от кабинета на областния управител Недялко Славов.

На критичните пътни участъци и край обходния път в района на Тикале има постоянно присъствие на техника, за да се предприемат навременни действия по разчистване на пътното платно при необходимост.

Обилните порои не спряха цяла нощ в региона. Няма затворени пътища в Смолянска област, нито бедстващи хора, каза Славов.

В селата Киселчово и Кремене временно е преустановено електрозахранването. Прекъсването е заради паднало дърво върху електропреносната мрежа. Екипи на ПБЗН и EVN работят по отстраняване на аварията.

Повишени са нивата на реките Арда край Рудозем, Черна в кв. "Райково" и Чепеларска в града, но за момента нивата са под жълтия праг на внимание. Нивото на язовирите Доспат, Златоград и Пловдивци е нормално.

Според съобщението пикът на валежите се очаква през обедните часове, когато количествата може да достигнат до 60-70 литра на кв.м. Общините и институциите следят обстановката в област Смолян и са в готовност за реагиране при извънредни ситуации.

Анита Чолакова
Анита Чолакова Отговорен редактор
Новините днес