Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Скъсяват с 30 км пътуването между Девин и Батак

18 април 2018, 13:38 часа • 17770 прочитания

С 30 км ще бъде скъсено пътуването между Девин и Батак с проект, който местната управа на Девин спечели пред ДФ "Земеделие" по Програмата за развитие на селските райони. Преди два дни кметът Красимир Даскалов подписа договор за безвъзмездна помощ на стойност 5 867 360 лв. С парите ще бъде рехабилитиран участък от 12,5 км.

"Този път свързва града с една много живописна местност Лесичево. Надяваме се там да се развие сериозен туризъм, а до там има хиляди декари обработваеми площи, които са изоставени, защото пътят е в окаяно състояние. Този ремонт ще даде възможност на всички, които искат да се занимават с туризъм, земеделие и животновъдство, да го правят успешно. Този път ще се използва и като вариант за придвижване между Девин и Батак, от което пътуващите ще спестяват около 30 км в сравнение с дължината на участъка през Доспат", посочи кметът на Девин Красимир Даскалов.

Следващото населено място след местността Лесичево е Фотиново, община Батак.

"Сега ние ще свържем пътя с един готов участък, който бе ремонтиран преди около 6-7 години и е много хубав. Неговата дължина е около 8-9 километра. От другата страна, на територията на Пазарджишка област има още един участък, който не е в добро състояние, но е годен за пътуване. Така че се осигурява алтернативна възможност за придвижване", обясни градоначалникът.

Анита Чолакова
Анита Чолакова Отговорен редактор
Новините днес