Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Ще има ограничение за броя коли на Роженския събор, ето къде ще има паркинги (КАРТА)

06 юли 2023, 15:48 часа • 11264 прочитания

Движение със собствени автомобили от село Проглед към Рожен няма да се допуска, след като се напълни паркингът на Рожен, който е за около 300 автомобила. Няма да бъде разрешавано паркиране на автомобили по главния път Чепеларе – Рожен. Ще се допуска транзитно преминаване към к.к. Пампорово, от където също ще има организиран превоз към Роженските поляни, съобщиха от община Чепеларе.

Решението за организацията на движение е взето в община Чепеларе с участието на ръководството ѝ, гл. инспектор Милован Давидов – началник Районното управление, Съби Маданков - председател на Съюза на хотелиерите и ресторантьорите, представители на туристическия бизнес, организаторите на събора и представители на фирми превозвачи.

С оглед безпрепятственото придвижване на хората до и от Роженските поляни са взети и следните решения, валидни за периода от 13.07.2023г. (четвъртък) до 16.07.2023г. (неделя), включително:

1. Улица „Чая“ в Чепеларе ще бъде еднопосочна и ще се ползва за буферен паркинг. Вход от ул. „Мурджовска“ (мостът при фабриката за ски и автогарата) - изход от ул. „Васил Гаджуров“ (мостът при храм «Успение Богородично»).

2. Улица „Перелик“ ще бъде еднопосочна и ще се ползва за буферен паркинг. Вход от ул. „Беломорска“ (главен път) - изход  от ул. „Св. Св. Кирил и Методий“.

Автогарата в Чепеларе ще е основна спирка за превоз, но при събиране на повече хора по буферните паркинги в покрайнините на града те ще бъдат поемани директно от там.

Извозването започва от 13.00 часа на 13.07.2023г. /четвъртък/. За дните от 14.07.2023г./петък/ до 16.07.2023г. /неделя/ е осигурен превоз от 7.30 часа до 1.00 часа, след което ще има на разположение таксита.

В град Чепеларе ще бъдат създадени и други временни буферни паркинги, където ще се поставят указателни табели:

1. Улица „24-ти май“ на уширенията за паркиране.

2. Дворът на ПГ СГСТ „Никола Вапцаров“

3. Дворът на ДИП „Водопад“

4. Паркинг до главен път при ски център „Мечи чал“

По предварителни данни се очаква в град Чепеларе да има паркирани близо 1500 автомобила.

ОЩЕ: Огромно българско знаме на 111 метра ще развеят за следващия Роженски събор

КЛИКНЕТЕ НА КАРТАТА, ЗА ДА ОТВОРИТЕ В ОТДЕЛЕН ПРОЗОРЕЦ!

Анита Чолакова
Анита Чолакова Отговорен редактор
Новините днес