Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Представят резултатите от изследване, направено край Роженската обсерватория

17 ноември 2015, 22:07 часа • 4340 прочитания

Студентска научна сесия за работата на Националната астрономическа обсерватория в Рожен организират от Философско-историческия факултет на Пловдивски университет „Паисий Хилендарски“. Форумът ще бъде открит утре, 18.11.15 г., точно в 16.00 ч. Сесията е посветена на най-голямата обсерватория в Югоизточна Европа, а именно – Роженската.

Откриването ще се състои в зала „Компас“ на Ректората на ПУ „Паисий Хилендарски“. По време на студентския форум ще бъдат представени резултатите от теренното изследване на студенти от специалност „Социология на правото, икономиката и иновациите“, проведено при обсерваторията през изминалото лято на тази година.

Ще бъдат обяснени спецификата на научната дейност на астрономите и актуалните им изследователски търсения, както и трудностите, с които те се сблъскват.

Ще бъде подчертано и значението на Роженската обсерватория като символ и стратегически обект на българската наука и култура.

Като специални гости на събитието са поканени да присъстват астрономи от НАО Рожен и директорът на обсерваторията доктор Никола Петров.

Румен Скрински
Румен Скрински Отговорен редактор
Новините днес