Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Посланици от 11 държави останаха впечатлени и очаровани от Чепеларе (СНИМКИ)

26 юни 2019, 11:24 часа • 4716 прочитания

Посланици от 11 държави (Австрия, Алжир, Аржентина, Армения, Босна и Херцеговина, Бразилия, Египет, Кипър, Монголия, Палестина и Република Южна Африка) останаха впечатлени от това, което видяха в Чепеларе и от гостоприемството на местните хора.

"За мен бе изключителна чест да посрещна дипломати от толкова много страни. Целта на срещата бе да покажем пред тях частица от красотата на Родопа планина, възможностите за развитие както на туризма, така и на икономическия потенциал, пъстротата на културния живот в нея. Посещението на посланиците се осъществи с любезното съдействие на сдружение „Спектър 21 век“., посочи кметът на Чепеларе Славка Чакърова.

Тя е запознала дипломатите с природата, културата, традициите и възможностите за туризъм в четири сезона на територията на Чепеларе. По време на гостуването си в общината посланиците са се срещнали и с представители на част от местния бизнес – Национално сдружение на собствениците на недържавни гори, Сдружение на хотелиери, ресторантьори и търговци в Чепеларе, „Пампорово“АД , както и „Амер спортс България“ ЕООД - Чепеларе, които с презентациите си предизвикаха огромен интерес у гостите.

Като част от програмата на 21.06.2019 г. на площад „Олимпийски“ се проведе и концертът „Шлагерите на Европа“ на Христо Паскалев- Паскал, който представи Чепеларе като община, в която се цени не само българската, но и европейската традиция. На 22.06.2019г. програмата продължи с посещение на дестинации , които да покажат възможностите за туризъм в четири сезона – къщи за гости в село Проглед, Национална астрономическа обсерватория Рожен , к.к. Пампорово и кулата Снежанка.

Посланиците на държавите останаха изключително впечатлени както от топлото посрещане, традиционно за родопчани, така и от красотата на нашата природа и възможностите за развитие на туризма и икономическия потенциал в Община Чепеларе.

Actualno.com
Actualno.com Отговорен редактор
Новините днес