Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Най-харесван политик в Смолянско е д-р Красимир Събев

04 април 2023, 14:23 часа • 2087 прочитания

Най-одобряваният политик в Смолянска област е д-р Красимир Събев (ГЕРБ-СДС). На извънредните парламентарни избори, проведени в неделя, той е събрал личния вот на 3203 избиратели. Даже е вдигнал резултата си в сравнение с изборите от октомври 2022 г. с 424 гласа.

До него е Недялко Славов – вторият в листата на ГЕРБ-СДС, получил 1564 преференции, като на предишния вот за него са лично гласували 1239 човека. 

На трето място по преференции пак е кандидат на ГЕРБ-СДС - Красимир Даскалов от Девин, събрал 935 предпочитания.

(На снимката отдясно-наляво: д-р Красимир Събев, Недялко Славов, Красимир Даскалов)

Чрез пост във фейсбук д-р Събев благодари за подкрепата:

"Благодарности на всички родопчани, които отидоха да гласуват и които заявиха категорично, че искат отново стабилно правителство за страната ни. Успях да спечеля личното доверие на 3203 души - и тук вече ми е трудно да говоря… Все още съм силно развълнуван от това, че сме много и че сме силни! Не знам дали можете да си представите какво означава за мен толкова много хора не само да те познават, но и да ти се доверят да ги представляваш. Отговорността ми към вас е огромна, но съм горд, че сте се убедили, че държа на думата си и ще бъда винаги до вас! Без всички вас нямаше да съм същият“, пише д-р Събев.

Той изтъква чудесно свършената работа от останалите кандидати в листата, от щаба, от доброволците.

Силна кампания на ГЕРБ-СДС в целия регион. Тук е мястото да изкажа признателност на всички десет общински структури на партията в областта за положените усилия и за това, че не се огънаха, въпреки натиска върху тях, въпреки злобата, лъжите и подмятанията. Благодаря на всички, които ми помогнаха със съвети, критики, наставления, анализи. Благодаря и на опонентите ми, които каляват поведението ми и показват нагледно разликата помежду ни. Благодаря на всички онези от вас, които вярвате в моите качества! Ще дам всичко от себе си, за да запазя вашето доверие. Благодаря отново, а телефонът ми е непроменен!", допълва д-р Събев, който ще е за четвърти път депутат.

На четвърто място по преференции е водачът на ПП-ДБ Михал Камбарев – с 929 на брой, като подкрепата за него е спаднала спрямо миналите избори. Тогава той е бил получил личното одобрение на 1059 души.

Пети по преференции е Зарко Маринов (втори в листата на ПП-ДБ) – с 581 броя. В сравнение с изборите през октомври, когато е получил 300 преференции, той е увеличил личния си резултат. 

Водачът на ДПС Хайри Садъков е преференциално избран от 481 човека. На вота през октомври той е имал личната подкрепа на 1239 избиратели, но е известно, че кандидатите на Движението за права и свободи не работят и не призовават да се гласува с преференции.

Още по темата: 

Изборите в България: какво може да се случи оттук нататък

Анита Чолакова
Анита Чолакова Отговорен редактор
Новините днес