Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Ден на траур за убитото на тротоар дете обявиха в Златоград

01 август 2018, 21:58 часа • 3691 прочитания

Сряда – 2 август, е обявен за ден на траур от кмета на Златоград за убитото на тротоар дете.

В понеделник 13-годишният Митко е бил пометен на тротоара до хотел „Александър“ пред погледите на майка му и баща му. Зад волана на микробуса е бил 56-годишен водач от Мадан.

„Всички златоградчани сме съпричастни и споделяме мъката и болката на близките на детенцето. За съжаление това е вторият случай в Златоград в рамките на два месеца“, заяви кметът на Златоград Мирослав Янчев.

Той разказа, че преди два месеца имало трагичен инцидент с друго дете по време на почивка в Турция. Погребли го преди няколко седмици в Златоград.

„Всички златоградчани сме потресени. Съпричастни сме с трагедията на семейството. Всички скърбим заедно с родителите. В памет на детето всички знамена ще бъдат свалени наполовина“, каза още кметът .

Градът е в шок от нелепата катастрофа, отнела един млад невинен живот.

За утре вечер организират бдение в негова памет. На мястото на катастрофата между 19,30 и 20 часа ще се съберат съгражданите му, да оставят цвете и свещичка.

„Чужди деца няма!“

„Едва ли има родител, който като чуе, че микробус е прегазил и убил дете на тротоар, да не изстене и прокърви... Възпитаваме децата си да пресичат само на пешеходна пътека, да вървят по тротоара...защото такива са правилата, нали? А, който спазва правилата, би трябвало да е в безопасност... И когато се случи някоя такава абсолютна нелепица, осъзнаваме, че носим наивността на агнето, което си мисли, че като не напада вълка и той няма да го нападне...

Възпитаваме децата си, че с мама и тате са в безопасност... Че семейството е гранитна скала, която е непоклатима и никой не може да разруши...

А, то ... яйчена черупчица...

Уж, тате е закрила, мама е утеха и всички заедно сме неуязвими, а идва някой... нещо от нищото и разбива всичките ни представи за сигурност...

Ваканцията свършва безвреме и започва училището, но не за теб, отишло си без време детенце, а за родителите ти...

Училище по живот без теб... По оцеляване...

Не мога дори да си представя как се чувстват ...

Дано не ми се налага...

Не бива родител да погребва детето си...

Няма думи за утеха за тях...“ – написа Марина Костадинова.

Мога да им пожелая само сила...

Много много сила...

Почивай в мир, Митко!

Анита Чолакова
Анита Чолакова Отговорен редактор
Новините днес