Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

АПИ възложи допълнителен ремонт на 10 км път между две области и главната улица в Неделино

15 май 2023, 13:16 часа • 2824 прочитания

Допълнителен ремонт на участък от 10 км между областите Смолян и Кърджали възложи Агенция „Пътна инфраструктура“ (АПИ) за сумата от над 5 млн. лв. Той се изпълнява от фирмата „Грома Холд“, която има договор за поддържане – текущо, зимно и аварийно, на пътищата в Смолянска област. След приключване на строителните дейности община Неделино може би ще е първата в България със 100% основно ремонтирани държавни пътища.

„Във връзка с направено искане от моя страна към Министъра на регионалното развитие и благоустройството за довършване на основния ремонт по републикански път III-8652 "Бял извор-Неделино-Златоград" ви уведомявам, че същото е удовлетворено. В срок до 06.06.2023 г. общо 10 км от републиканския път ще бъдат основно ремонтирани“, съобщи във фейсбук профила си кметът на Неделино Боян Кехайов.

Той уточни, че ремонтните дейности включват и преасфалтиране на главната улица на Неделино, в участъка от бившата текстилна фабрика до кръстовището за село Бял извор /срещу бившето основно училище/.

Вчера и днес фрезоват старата асфалтова настилка и започва подмяна на част от водопровода по тази улица.

„Временно ще бъде ограничено движението и моля всички жители на град Неделино, които имат паркирани автомобили по улица "Александър Стамболийски" да ги преместят, за да не пречат на тежката механизация, която ще работи на терен.

Поел съм ангажимент да оказвам съдействие за безпроблемната работа на територията на община Неделино, тъй като благоустрояването на републиканската мрежа, в това число и главната улица на града ни е в интерес на всички нас“, допълва кметът.

Още от Неделино: 

Пожар изпепели 15 декара гора в Неделино

Мними 57 гурбетчии от Неделино в Испания ще връщат 237 000 лв. на държавата

Паметник на Величко Чолаков искат в Неделино

 

Анита Чолакова
Анита Чолакова Отговорен редактор
Новините днес