Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

107 години свобода чества Златоград

18 ноември 2019, 15:04 часа • 5231 прочитания

На 21 ноември се навършват 107 години от Освобождението на Златоградския край от османско робство и освещаване на първото българско знаме. По този повод ще се състои тържествено заседание на Общинския съвет.

След това ще бъдат поднесени венци и цветя пред паметниците и паметните плочи в града, като церемонията ще започне от лобното място на Делю хайдутин.

Привечер от 17 часа ще се състои тържествен ритуал и проверка-заря с участие на 101-ви Алпийски полк и представителния духов оркестър на Военновъздушните сили - Пловдив.

За 19 часа е предвиден авторският концерт-спектакъл на актьора от Златоград Виктор Калев „Грамофонът” – авторски концерт-спектакъл на Виктор Калев.

По случай празника на Златоград на 16-ти ноември в зала „Станислав Сивриев“ в Етнографски комплекс - Златоград, бе открита фото изложба „Познатият непознат Златоград“. Тя е дело на двамата златоградчани Галатея Хаджиева и Емануил Пунев, които чрез снимки и слово разкриват не само познатото и непознатото, но и стойностното и забравеното, красивото и ценното в златния град на Родопите.

Анита Чолакова
Анита Чолакова Отговорен редактор
Новините днес