Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

ТИР-ове тормозят жителите на Силистра

05 февруари 2020, 14:35 часа • 3135 прочитания

Тежкотоварни камиони тормозят живеещите в покрайнините на Силистра. Хората са жертва на шума и вредните газове от камионите, преминаващи границата с Румъния, а входът към града се е превърнал в сметище, предаде кореспондентът на БГНЕС.

Опашки от ТИР-ове и купища отпадъци посрещат влизащите в Силистра. Заради постоянния шум и мръсотията много от живеещите в района вече са обявили имотите си за продан.

Представете си тук 3 ТИР-а с хладилници като спрат какво става. Жена ми сън не е спала. Нощта я обръща в ден, а деня в нощ, оплака се Иван Димитров.

Шум, мръсотия от другата страна, салам, месо, кренвирши и други работи, посочи Злати Хараланов.

Всеки ден задръствания постоянно, хвърлят си боклуците. Няма никаква хигиена. Спират пред къщите на хората, оплака се и Йордан Йорданов.

Периодичните почиствания от общинската фирма имат краткосрочен ефект. Затова вече ще се прилагат по-строги санкции към шофьорите.

Ще сигнализираме РПУ да се активизират полицейските служители за съставяне на актове при установяване на изхвърляне на отпадъци, каза Тихомир Борачев –зам. кмет на община Силистра.

Според общината проблемът е в капацитета на Граничния контролно-пропускателен пункт.

Едно туристическо КПП е отворено за тежкотоварни автомобили и това не е в нашите правомощия да бъде спряно. Генералното решение е изграждане на мост, което ще позволи да не влизат тежкотоварни автомобили в град Силистра, каза още Борачев.

Силистренци обаче пресмятат, че докато това се случи ще минат години.

Милена Славкова
Милена Славкова Отговорен редактор
Новините днес