Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Сменят управителя на ВиК – Шумен, МРРБ тегли кредит на водното дружество

13 декември 2018, 12:34 часа • 6018 прочитания

Конкурс за нов управител на „ВиК – Шумен“ ООД ще бъде проведен по предложение на Общото събрание на дружеството. Причината е, че инж. Красимир Марков подаде оставка през октомври месец.

Заседанието на ръководния орган ще се проведе на 10 януари, когато ще се обсъди конкурсната процедура за избор на управител на дружеството, става ясно от докладна записка на председателя на Общинския съвет в Шумен, проф. Борислав Беджев.

Междувременно ВиК-то чрез Министерството на регионалното развитие и благоустройството от ноември месец има стартирана процедура за избор на кредитна институция, която да предостави финансиране на оборотни нужди в размер на 2,5 млн. лева за срок от 36 месеца.

За предстоящото на 20 декември заседание в Общинския съвет на Шумен е постъпило искане от съветника Пламен Петков относно "ВиК – Шумен" ООД. Групата му иска да знае дали дружеството има неплатени просрочени задължения към доставчици, присъдени вземания по съдебни дела, какъв е размерът им, вкл. главница, лихви и разноски.

Те питат дали дружеството има висящи съдебни спорове и исковите претенции по тях, размерът на несъбраните вземания от клиенти, мерките, които ръководството предприема за погасяването им, и дали дружеството има неплатени заплати и осигуровки към работниците и служителите си.

Анита Чолакова
Анита Чолакова Отговорен редактор
Новините днес