Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Шумен ще решава въпроса с неокосените пространства

30 май 2014, 10:45 часа • 14252 прочитания

Неокосената растителност в паркове, градинки и междублокови пространства в Шумен кметът Красимир Костов оправдава с липсата на техника. Той допълни: „Наясно сме с положението. Спешно закупихме 10 косачки, за да можем да реагираме на буйната растителност, която се разви“.

Ефектът скоро щял да се види от шуменци.

Въпросът повдигна вчера общинският съветник Даниела Русева на сесия на местния парламент. Тя обясни, че получавала сигнали от недоволни граждани от всички части на града - кв. "Добруджа", "Еверест" и центъра, пише Shum.bg.

„Получихме 10-те косачки преди 10-тина дни и ги раздадохме по селата да си косят“, каза управителят на „Паркинги, гаражи и благоустрояване“ Сергей Стойков. Той обясни, че някъде се пада по една косачка на две близки села. „Ние имаме ангажимента да им осигурим консумативите, каза още Стойков.

За града беше обяснено, че косенето върви по план, като проблемът е, че липсват хора за събиране на тревата. Стойков даде пример с кв. „Боян Българанов“, където окосената трева в междублоковите пространства си стои несъбрана и разчита на живеещите там.

 

Петър Чернев
Петър Чернев Отговорен редактор
Новините днес