Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Шумен отново ще бъде домакин на конкурс за млади изпълнители

23 октомври 2014, 11:11 часа • 8535 прочитания

Шестото издание на на конкурса за млади изпълнители на популярни песни „Съзвездие", чийто домакин неизменно е Шумен, ще се проведе тази събота и неделя в концертната зала на Младежкия дом в града.

Около 100 деца от цялата страна са подали заявки за участие, близо 30 са младите таланти от Шумен. Тържественото награждаване и гала концерта на победителите ще бъде в неделя от 19 часа.

За първи път през тази година на сцената ще се представят и участници от чужбина. Това оповести директорката на Младежкия дом в града Румена Андреева, която е и основен организатор на проявата. Потвърдени са заявките за участие на двама изпълнители от Казахстан, очакват се и млади таланти от Румъния и Сърбия.

За първи път в шестото издание на песенната надпревара в Шумен гласуването на журито ще бъде явно с оценки от шест до десет, като се предвижда да има и половинки. Председател на престижната комисия е певицата Мими Иванова, членове са Развигор Попов, Александър Текелиев, както и музикален педагог от Казахстан, обясняват от община Шумен.

По регламент няма предварителен подбор на участниците. Конкурсът е само за индивидуални изпълнители, разделени в четири възрастови групи. Първата е от 5 до 8 години, втората от 9 до 12 години. Трета група включва участници на възраст между 13 и 16 години и последната най-голяма възрастова група е за таланти от 17 до 25 години.

Изпълнителите се представят в два тура. В първи кръг те трябва да изпълнят българска песен, а във втори песен по избор. Крайната оценка се формира от двата тура.

 

 

 

Десислава Мирчева
Десислава Мирчева Отговорен редактор
Новините днес