Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Проектът за воден цикъл на Шумен е рисков

23 януари 2015, 17:17 часа • 13696 прочитания

"Проектът за водния цикъл в Шумен е определен като рисков, защото съгласно условията на оперативната програма, трябва да приключи до октомври и да бъде затворен до края на годината". Това каза при посещението си в Шумен министърът на околната среда и водите Ивелина Василева.

Тя направи инспекция на строителните дейности и по трите лота на проекта.

До момента на община Шумен са платени близо 12 милиона лева. Проектът е за почти 76 милиона лева, а 3 милиона от тях е общинското съфинансиране. Министър Василева получи уверение и от страна на изпълнителите на различните обекти, че проектът ще бъде завършен в срок, радио Шумен.

Предстои много работа особено по лот 2 - предвидени са подмяна и разширяване на 44 км канализационна мрежа и 12 км водопроводна мрежа. „Това е много сериозно предизвикателство и в този смисъл всеки ден е важен. Очаквам от всички участници в процеса-строители, надзорни, общината Вик дружеството, максимална мобилизация и интензивна работа”, заяви министър Василева.

МОСВ е организирало работата в управляващия орган така, че да бъдат верифицирани искания за възстановяване от общините средства в максимално бърз порядък. „Всички документни се разглеждат бързо своевременно, има пълна готовност и мобилизация за регулярни срещи с бенефициента община Шумен за проследяване на напредъка за подпомагане на бързото финализиране на проекта Много е важно всички да работим съвместно и усилено за успешния край на проекта”, добави министърът на околната среда и водите, предаде агенция "Фокус".

 

Петър Чернев
Петър Чернев Отговорен редактор
Новините днес