Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Подновяват пътната маркировка в Шумен

30 април 2018, 18:58 часа • 1040 прочитания

Работи се по подновяване на пътната маркировка в Шумен, предаде „Фокус".

"130 000 лв. ще бъдат дадени за осевите линии и част от пешеходните пътеки, а средствата за маркиране на Синята зона в централната част на града са 12 000 лв.", обяви по време на приемния си ден кметът Любомир Христов.

Отделно общинското предприятие по строителство също ще извършва боядисване на пешеходни пътеки. Кметът обясни, че след изтичане на 5-годишната гаранция, маркировката се поема от общината.

„Фирмите, които изпълняваха поръчките по уличното асфалтиране по проекта със средства от заема, маркираха, но гаранционният срок вече изтече и поемаме ние“, заяви Любомир Христов. Освен подновяване на пътната маркировка, са започнали и дейностите по засаждане на нови дървета и храсти. „Засаждаме повече отколкото сме премахнали. Само около строящата се спортна зала дърветата са около 100, нови дървета ще засадим и там, където сме премахнали саморасли или сети от граждани дървета в междублоковите пространствa, но подходящи видове и в някакъв съобразен ред“, заяви Любомир Христов.

Той посочи, че само днес са постъпили нови четири жалби на граждани с искане за премахване на дървета. По думите на кмета поетапно от следващата седмица ще се наблегне и на косенето на тревни площи в града.

Деница Райкова
Деница Райкова Отговорен редактор
Новините днес