Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Отпускат 10 стипендии по 1000 лева на талантливи студенти от Шуменския университет

09 декември 2014, 13:15 часа • 11181 прочитания

Карлсберг България за поредна година ще предостави стипендии в подкрепа на талантливи студенти от Шуменски университет „Епископ Константин Преславски” и тяхната професионална реализация в България. Компанията ще подпомогне 10 студенти от различни курсове и специалности с 10 месечни стипендии в размер на 100 лева на обща стойност 10 000 лева. От кандидатите се очаква да имат отличен успех и активно участие в академичния и обществения живот. 

„В Карлсберг България твърдо вярваме, че образованието засяга не само бъдещето на младите хора, но и на цялото общество. Като социално отговорна компания ние работим активно за развитието на потенциала на младите хора в Шумен и региона. В тяхно лице ние виждаме хората, които един ден ще бъдат успешни учители, учени, журналисти, политици, предприемачи, инженери и компютърни специалисти”, заяви Григор Пеев, мениджър на пивоварната на Карлсберг България в града.

Целите на стипендията са да бъдат подпомогнати даровити студенти от Шуменския университет, показали отлични резултати в учебния процес и активно участие в обществения живот; както и да се поощрят младите хора в Шумен и региона да полагат усилия за придобиване на по-високи умения в различни области и да участват в престижни състезания, конкурси, олимпиади, форуми, конференции и други. 

„Студентите, които подкрепяме чрез нашата програма, имат значими  постижения в своята област на образование. Но по-важни от оценките са желанието за учене, развитие и личностна реализация, което те демонстрират. Това, което обединява нашите стипендианти е нестихващият ентусиазъм, с който те се включват в нови проекти, предизвикателства и организационни прояви”, добави Пеев. 

По случай празника на студентите – 8-ми декември, компанията почерпи възпитаниците на Шуменския университет с бира „Шуменско“ и „Самърсби“. 

Десислава Мирчева
Десислава Мирчева Отговорен редактор
Новините днес