Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Мъж, карал 10 години пиян и без книжка, натрупа актове за 7720 лв.

27 октомври 2017, 11:50 часа • 4217 прочитания

Мъж от Шуменско е почти сигурен рекордьор по най-голяма дължима сума към дъжавата, натрупана от актове. С.В. никога през живота си не е притежавал свидетелство за управление на моторно превозно средство , но това не му попречило да шофира.

Така за периода от 2007 до 2017 година 28 годишният мъж от село Друмево натрупал задължения от 7720 лева. Водачът е установяван в рамките на един ден на две различни места – В Шумен и село Друмево  да управлява след употреба на алкохол, без свидетелство за управление на моторно превозно средство, и с нерегистриран по надлежния ред автомобил.

За констатираните нарушения са образувани девет досъдебни производства. Нарушенията му като водач, констатирани във времето  са свързани предимно с това, че управлява, а не е  правоспособен,  установяван е зад волана на нерегистрирани по надлежния ред моторни превозни средства, съставяни са му актове за управление на автомобили без поставен  винетен стикер. Освен без книжка С.А е установяван да шофира и след употреба на алкохол с концентрация над 1,2 промила.

Милена Славкова
Милена Славкова Отговорен редактор
Новините днес