Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Кметът на Хитрино призна, че "може би" грешката му е по отношение на прозрачността

15 юни 2017, 07:55 часа • 2144 прочитания

Може би грешката ни е, че не качихме всички решения на Обществения съвет на сайта. Възложихме го на фирмата, която го поддържа, но още не е свършено. Така изключеният от ДПС кмет на Хитрино Нуридин Исмаил коментира какво се случва с отчетността относно отпуснатите помощи за шуменското село.

Кметът на Хитрино коментира, че е имало неодобрение на разходи от Управляващия орган относно парите, които идват като европейска помощ. Когато има такива случаи, правим корекции, обясни градоначалникът. Припомняме, че държавната помощ за шуменското село е 10 млн. лева – 5 млн. директно по сметките на общината и 5 млн. под контрола на социалното министерство, от дарения са събрани около 2 млн. лева, а за 20 млн. лева има разрешение от ЕК да бъдат отпуснати по Програмата за развитие на селските региони.

Според Исмаил хора като Йордан Цонев, „тежкари от жълтите павета”, не били в ДПС, за да защитават правата на хора като кмета. Ако искат политически да се разправят с мен, да се върнат на политическото поле, добави Исмаил, без пряко да признава, че е виновен за загубени от ДПС гласове на последните избори в региона. На общинско ниво ДПС загуби 1000 гласа, но на областно загуби 12 000 – аз ли съм виновен, попита Исмаил пред Нова телевизия.

По думите на приближени на кмета и членове на Обществения съвет смятат, че има разделение сред избирателите на ДПС.

Ивайло Ачев
Ивайло Ачев Отговорен редактор
Новините днес