Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Българското знаме ще бъде поставено във всяко училище и детска градина в Шумен

28 април 2016, 17:16 часа • 4102 прочитания

Българското знаме ще бъде поставено във всяко едно училище и детска градина на територията на община Шумен.

Това решиха общинските съветници днес.

Знамето ще бъде издигано под звуците на българския химн в началото на учебната година, патронният празник на учебното заведение, 11 май – Деня на Шумен, и други национални и местни празници, пише Topnovini.bg.

Предложението бе направено от съветниците Деан Станчев от ВМРО и Наталия Стефанова от НФСБ. Първоначално в докладната бе предложено знамето на България да се издига в началото на всяка учебна седмица. Но заради това, че бе записано „препоръчва”, а Общинският съвет не може да препоръча това, бе направена редакция от страна на общинския съветник от ВМРО Узунов.

Валентина Тодорова от ГЕРБ заяви, че има практика в училищата да се издига знамето на България и не е нужно отново да има такова разпореждане.

Имаше и питане дали знамето ще стои вдигнато постоянно, след което Добромир Драев взе думата и изказа мнение, че дебатът става смешен и всеки може да види какъв е ритуалът по издигане и снемане на българското знаме. Той призова дебатът да бъде прекратен и да се пристъпи към гласуване.

С 27 гласа „за”, с 0 „против” и 7 „въздържал се” съветниците приеха предложението на ВМРО и НФСБ.

Деан Станчев допълни, че ако общината няма средства да предостави знамена на всички учебни зааведения, това ще направи ВМРО.

Румен Скрински
Румен Скрински Отговорен редактор
Новините днес