Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Звезда на Тина Търнър откриха в Бургас (СНИМКИ)

27 ноември 2023, 10:52 часа

Звезда с името на легендарната певица Тина Търнър беше открита в неделя, 26 ноември, в Бургас. Инициативата е на група общински съветници.

Идеята е провокирана от факта, че през 1981 г. звездата изнася два концерта в спортна зала "Бойчо Брънзов". Именно там беше поставен и почетният знак. Денят на церемонията не е избран случайно, тъй като на 26 ноември е родена Тина Търнър. На откриването присъстваха и фенове на звездата, които са били на концерта ѝ в Бургас. Адвокат Иво Баев, син на големия художник Иво Баев, още пази първата издадена у нас плоча на Търнър от "Балкантон", издадена веднага след концерта на поп иконата в Бургас.

Снимка: БГНЕС

Още: Задържаха 64-годишния син на Тина Търнър с дрога

За концерта на Тина Търнър в Бургас

"Спомням си само, че залата се пръскаше по шевовете. Спомням си, че не вярвахме, че това може да се случи, но мисля, че предната година беше Рей Чарлз в България. Спомням си само, че беше студено в залата, а тя с една рехава рокличка, но тя такъв бяс е, а като започна това парче "Nutbush City Limits" от там нататък не съм седнал", сподели за БГНЕС Иво Баев.

Снимка: БГНЕС

"Днес е рожденият ден на Тина Търнър и затова избрахме днес да я поставим тази звезда. Тина Търнър, която си е величина, нещо, което ще остана в поколенията", сподели Ева Михалева- общински съветник от Бургас.

Снимка: БГНЕС

Яна Баярова
Яна Баярова Отговорен редактор
Новините днес