Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

ZaZ в Русия

10 юни 2012, 10:59 часа

Музикалният фестивал Zavtra в Москва събра на сцената в парка Горки известни изпълнители, които накараха публиката да танцува на хитовете им. Звездата беше ZaZ.

Мая Видал /Maïa Vidal / откри фестивала с потресаващо нежния с глас, но пред полупразните трибуни, защото зрителите трябваше да преминат първо през дълга стотици метри опашка пред входа. Щастливците, които можаха да влязат навреме, се сблъскаха с лабиринт от шатри с димящи скари и други кулинарни изкушения. Който успяваше да преодолее и това влизаше в пазар от всевъзможни сергии с ръчно изработени играчки, кожени атрибути, сребърни накити ...

Участници като латвийците от Brainstorm и грузинската джаз певица Нино Катамадзе загряха фестивала в и без това горещата московска вечер, но хедлайнерът на Zavtra беше посрещната с истински взрив от овации. Това беше френската певица ZaZ. В този момент нямаше никакви свободни места наоколо.

Нищо изненадващо в носещите радост движения на ZaZ, която тичаше като малък дявол по сцената или бърбореше между песните весели истории на френски с вметнати руски думи и се смееше, защото май никой не разбираше какво говори. Сред познатите си хитове тя изпя и песни, които ще влязат в предстоящия да излезе нов албум.

Най – интересното стана, когато тя запя популярната " Je Veux" с която обикновено закрива концертите си. В този момент хиляди ръце вдигнаха във въздуха гора от разноцветни хартиени сърца. Почитателите на певицата бяха подготвили флашмоб – за да зарадват певицата бяха раздали на публиката по едно сърце с надпис "Обичаме те" от едната страна, и текста на песента от другата с руска транскрипция.

Това толкова трогна ZaZ, че тя изпя още няколко песни.

Днес фестивалът Zavtra ще зарадва Санкт Петербург.

Редактор: Петър Проданов

Адриана Димитрова
Адриана Димитрова Отговорен редактор
Новините днес