Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Zaz ще вдъхновява българските деца

17 май 2012, 15:50 часа

Френската изпълнителка Заз, която идва в България на 30 май 2012 г. в Зала 1 на НДК, ще се срещне часове преди да излезе на сцената с деца в неравностойно положение. Нейното желание е да ги запознае и вдъхнови с вълшебния свят на музиката.

Българчетата ще имат възможност да присъстват на част от саунд-чека на Заз и групата й, а защо не и да опитат таланта си на някой от тяхните инструменти.

Французойката ще стане част от стартиралата преди две години инициатива „Share & Inspire". Това е проект целящ да среща и запознавава децата в неравностойно положение с творчеството както на известни, така и на ъндърграунд артисти от България и света.

"Вече две години се опитваме да правим възможни подобни срещи между интересни артисти и деца и младежи, които най-често нямат шанс да се докоснат до подобен тип изкуство. За съжаление не винаги това е възможно, поради натоварената програма на гостуващите изпълнители, но за общо щастие Заз е изпълнител, който с две ръце подкрепя подобни инициативи.Смятаме, че дори за самата нея и момчетата от групата й това ще бъде доста вдъхновяваща среща", споделиха организаторите на концерта и инициатори на проекта "Терен мюзик".

Редактор: Боряна Кръстева

Весела Софева
Весела Софева Отговорен редактор
Новините днес