Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Заради секс скандал холивудски продуцент излетя от собствената си компания

09 октомври 2017, 07:55 часа

Популярният американски продуцент Харви Уейнстийн, обвинен в сексуален тормоз, беше изваден от борда на директорите на компанията, на която е съосновател, се казва в съобщение от Weinstein Company.

"В светлината на новитe информации, които излязоха през последните дни за поведението на Харви Уейнстийн, директорите на Weinstein Company - Робърт Уейнстийн, Ланс Maйеров, Ричард Кьонигсбърг и Тарак бен Омар – решиха и информираха Харви Уейнстийн, че работата му в компанията е прекратена. Решението влиза в сила незабавно", се казва в съобщение, цитирано от американските медии.

Уволнението на Харви Уейнстайн, един от най-силните продуценти в Холивуд, става три дни след публикуването на разследването на The New York Times, разкриващо поредица от обвинения в сексуален тормоз срещу него.

Продуцентът е обвинен от няколко жени, включително актрисата Ашли Джъд и звездата Роуз Макгоуън, че се е опитвал да ги масажира, да ги принуди да го гледат гол или, че им е обещавал да подкрепя кариерите им срещу сексуални услуги.

Уейнстийн е съосновател, заедно със своя брат Боб, на продуцентските къщи "Мирамакс" и "Уейнстийн къмпани" и има най-престижните награди за седмото изкуство, сред които от фестивала в Кан и "Оскар"-и.

Ивайло Ачев
Ивайло Ачев Отговорен редактор
Новините днес