Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Задържаха писателя Фредерик Бегбеде по обвинение за изнасилване

13 декември 2023, 13:56 часа

Френската полиция е започнала разследване срещу писателя Фредерик Бегбеде по обвинение в изнасилване. На 12 декември сутринта той е бил задържан и е прекарал в участъка няколко часа. Вечерта е бил освободен.

Повече за обвинението

По информация на France Info през месец юли е подадена жалба срещу 58-годишния писател от млада жена, чието име не се разкрива. Жената твърди, че се е срещнала с Бегбеде в хотел в град По, където двамата са прекарали нощта заедно и са правили два пъти секс. Тя признава, че първия път е била съгласна на сексуални отношения, но втория път сексът се е случил против волята ѝ. Смята се, че инцидентът се е случил между 2011 и 2015 година.

Снимка: Getty Images

Според източник на френската медия, запознат с разследването, Фредерик Бегбеде и дамата, завела делото за изнасилване, са имали близки отношения в рамките на няколко месеца. В началото на връзката им жената е била непълнолетна - на 17 години. Прокурорът по делото твърди, че Бегбеде е отрекъл обвиненията. Не се съобщават повече подробности.

Още: Фредерик Бегбеде: Трябва да измислим нови любовни кодове

След като е бил освободен, Бегбеде е разпространил официално писмо, в което благодари за професионализма на полицейските служители и отбелязва два неприятни момента от престоя си в участъка: пилешкото, което му дали, било малко сухо, а и автомобилът му бил вдигнат, като това показвало, че има проблем с паркирането в града.

Яна Баярова
Яна Баярова Отговорен редактор
Новините днес