Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Voca People в София седмици преди концерта си

05 април 2012, 13:20 часа

Наближава концертът на сензационната музикална формация Voca People, станала популярна в цял свят със зашеметяващите си вокално-театрални представления на 4 май 2012 в София, по покана на продуцентска компания "Degris", припомнят организаторите.

Преди това на 10 април Voca People ще се "приземят" в центъра на София пред НДК, за да се запознаят с българската публика и представят свой 30 минутен пърформанс на открито, наситен с много музика и хумор.

Известни като "извънземните със златни гласове", Voca People комбинират виртуозни акапелни изпълнения с бийтбокс техники и пресъздават звуците на цял оркестър с брас секция, китари и ударни инструменти само с гласове. Създадена през 2009-та от Лиор Калфо, и под музикалното ръководство на Шай Фишман, групата изпълнява над 70 от най-популярните световни хитове от 80-те и 90-те, без наличието на инструменти, без всякакви звукови ефекти – само чистите гласове на осем невероятно талантливи интергалактически звезди!

Voca People определят себе си като същества от друга планета, кацнали на Земята, за да търсят безценно гориво за своя кораб – музика. Групата представя на сцената осем снежнобели извънземни музиканти, обединени в перфектна хармония. Три от тях представят най-доброто от женската гласова бленда – алт, мецо и сопрано, а други трима обхващат мъжкия гласов диапазон – бас, баритон и тенор. В допълнение, две бийтбокс извънземни пресъздават невероятни перкусии и нечовешки звуци само с уста.

С появата на първото им видео в музикалната мрежа YouTube през 2009-та, Voca People стават мигновено световна сензация и тотален хит в интернет. За първите три месеца зрителският интерес генерира над 4 милиона гледания, а за година цифрата надхвърля 20 милиона. За много кратко време Voca People набират огромна популярност, която ги превръща в днешните мега-галактически суперзвезди със златни гласове. Турнетата им в цяла Европа и Южна Америка са тотален хит и вече изнасят спектакли в Ню Йорк, на сцената на Бродуей. След напълно разпродадени представления в Испания, Ню Йорк,

Италия, Франция, Англия и Израел, с милиони зрители в YouTube и участия в "CBS Early News" и италианския X-Factor, уникалното акапелно шоу на Voca People ще се приземи и в София на 4 май, в зала 1 на НДК.

Най-малко 1/3 от музикално-театралното шоу ще бъде отредено на интерактивните игри с българската публика. Някои от зрителите ще получат редкия шанс да се докоснат до "извънземно" и ще си тръгнат със спомена за близката среща от трети вид за цял живот. Любопитните инопланетяни ще се опитат да "изпразнят" музикалното съдържание от главите на публиката, така нужно за гориво на техния кораб. Може пък да се окажете сред момичетата, "отвлечени" на сцената за романтична серенада, или мъжете, съблазнени от жените на Voca. Първите редове пред сцената и местата покрай пътеките в зала 1 на НДК, ще увеличат шанса ви да станете част от космическия екшън.

Деян Георгиев
Деян Георгиев Отговорен редактор
Новините днес