Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

В Украйна стрелят по корумпирани депутати - засега само по телевизията (ВИДЕО)

04 ноември 2016, 14:20 часа

Вторият сезон на вече много популярния в Украйна телевизионен сериал "Слуга на народа" се чака с нетърпение от много украинци. Една от основните причини е обещаващият тийзър.

В рекламата на втория сезон главният герой в творбата – учителят по история Василий Голобородко, се намира в украинския парламент – Върховната рада. Там той опитва да убеди украинските депутати, че така повече не може да продължава. Всяко предложение на Голобородко обаче бива отхвърляно от народните представители. Тогава, в пристъп на гняв, той докопва два картечни пистолета от стоящ наблизо охранител, и устройва кървава баня сред допреди малко подиграващите му се депутати. Остава въпросът - реалност ли е това в сериала или сцена, която е прелюдия към друго?

Сериалът излезе на екран през миналата година, а главната роля се играе от Владимир Зеленски. Жанрът е политическа сатира, а сюжетът се развива около учителя по история Голобородко, който в пристъп на гняв от безнадеждното положение в Украйна решава да си каже всичко, каквото му е на душа по крайно циничен начин, но бива заснет от свой ученик и клипът става невероятно популярен в интернет. Оттам насетне, съдбата поставя пред Голобородко една цел – да стане президент на Украйна, за да се разправи с корупцията и държавата да заработи в полза на народа. „В страна, където кражбата е начин на живот обаче, никой не иска непослушен президент – кой ли ще спечели“, гласи рекламата на сериала.

Ивайло Ачев
Ивайло Ачев Отговорен редактор
Новините днес