Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Уил Смит да върне "Оскар"-а си, поиска член на Академията

12 април 2022, 12:24 часа

Вчера (12 април) стана ясно, че Уил Смит няма право да стъпва на церемониите по раздаването на наградите "Оскар" в следващите 10 години. Санкцията за него дойде след шамара, който Смит удари на водещия Крис Рок. Оказва се обаче, че за някои негови недоброжелатели, тази мярка не е достатъчна, за да изкупи прегрешението му на последните "Оскари".

Хари Леник, член на Филмовата академия заяви, че Смит трябва дори да се откаже доброволно от статуетката си: "Решението на Академията да спре Уил Смит от наградите "Оскар" и други събития за 10 години като наказание за шамара на Крис Рок не е нищо повече от дълга почивка за побойник на детската площадка".

"В този момент единственият човек, който може да възстанови целостта на Оскарите, е самият Смит. Той трябва да осъзнае сериозността на престъплението, което извърши – удари шамар в лицето на Рок на живо пред милиони зрители на сцената на церемонията по награждаването. Смит трябва да изпрати своя златен трофей обратно в Академията чрез експресна доставка и публично да заяви нещо от рода на: "От уважение към 94-годишната история на тази висока чест, аз с чиста съвест не се смятам за достоен да бъда неин собственик", каза още Леник.

Милена Славкова
Милена Славкова Отговорен редактор
Новините днес