Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Тупак Шакур ще получи звезда на Алеята на славата 26 години след смъртта си

02 юни 2023, 17:13 часа

Тупак Шакур ще получи звезда на Алеята на славата в Холивуд 26 години след смъртта на рапъра. Той ще бъде почетен с церемония на престижната алея в Лос Анджелис на 7 юни.

Холивудската търговска камара потвърди, че рапърът ще получи посмъртно отличиет, пише BBC. Шакур, чиято звезда ще бъде 2758-ата на Алеята на славата, е роден в Ню Йорк. Изпълнителят се оказа една от най-влиятелните фигури в историята на хип-хопа, особено на рап сцената на Западния бряг.

Секива "Сет" Шакур, сестрата на Тупак, ще приеме честта от негово име по време на официалната церемония по откриването на звездата. Радиоводещият от Лос Анджелис - Биг Бой, ще води церемонията, а режисьорът Алън Хюз и писателят Джамал Джоузеф ще бъдат гост-лектори.

Тупак Шакур си отиде от този свят на 13 септември 1996 г. на едва 25-годишна възраст, след като беше прострелян 4 пъти. През 2004 г. неговият посмъртен сингъл "Ghetto Gospel", който включва извадка от "Indian Sunset" на Елтън Джон, достигна номер 1 в класацията за сингли в Обединеното кралство, съобщава bTV.

ОЩЕ: Мартин Лорънс получи звезда на Алеята на славата (ВИДЕО)

Яна Баярова
Яна Баярова Отговорен редактор
Новините днес