Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Том Круз в кожата на различния екшън герой "Джак Ричър"

17 декември 2012, 11:54 часа

Смел, силен, справедлив, харесван от всички – това са само част от характеристиките, които най-често описват персонажите на Том Круз. Какво ще кажете обаче, да се запознаете с един различен герой в лицето на легендарния екшън актьор? Той няма мобилен телефон, нито имейл адрес. Плаща само в брой. Той е аналогов тип в дигитална ера и никак не се вписва в рамките. Той е Джак Ричър и ще можем да го видим на голям екран в деня на световната премиера - 21 декември, когато ще стартират предпремиерните прожекции у нас.

"Хората гледат на нещата през цветовата призма на своя живот, но Джак Ричър върши всичко както на нас понякога ни се иска. В известен смисъл той е Мръсния Хари, Джеймс Бонд и Джоузи Уелс", коментира Круз.

“Повечето от героите, които Том е свикнал да играе в киното са обикновено хора под голямо напрежение, мотивирани от преследване на целта в сюжета. Ричър е човек, който никога не изживява напрежение, той остава събитията да отидат при него. Когато пообщуваш по-дълго с Том, си даваш сметка, че той е много повече като Ричър“, коментира режосьорът на лентата Кристофър Макуори.

"У Ричър ми харесва това, че е напълно уверен и уравновесен човек, чувства се добре като самотник. Най-характерно за него е, че вярва в себе си и е в тон със средата си. Онова, което бе наистина вълнуващо за мен, бе да поставим Том в роля, където играе някой по-близък до него самия, по-овладян, по-релаксиран, по-симпатичен. При Ричър се стремяхме не към наситени краски, а по-скоро към умерени естествени реакции."

 

Райко Павлов
Райко Павлов Отговорен редактор
Новините днес