Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Смяната на Кевин Спейси във "Всички пари на света" струвала десетки милиони

30 ноември 2017, 06:15 часа

Създателите на американския филм "Всички пари на света" са загубили около 10 млн. долара във връзка с решението си да заменят обвинявания в сексуален тормоз актьор Кевин Спейси с друг изпълнител. Това съобщи списание Entertainment Weekly, цитирано от БГНЕС.

Ообикновено продуценти и студия се опитват да избегнат подобно развитие на събитията заради непредвидените разходи. В този случай обаче, режисьорът Ридли Скот, компанията Tristar Pictures и киностудията Imperative Entertainment са предприели тази стъпка с готовност.

Според Ридли Скот, подобно поведение като това на Спейси не може да се толерира и независимо от големите загуби, решението за замяна на актьора има и своите добри страни – случаят нашумя и това може да засили интереса на публиката към филма. Режисьорът подчерта, че решението му е било продиктувано от други причини, но призна, че идеята за засилен интерес на публиката го блазни.

За замяната на 58-годишния Спейси, който изпълнява във филма ролята на милиардера Жан Пол Гети, с 87-годишния Кристофър Плъмър, стана ясно преди три седмици. Скот взе решението си след като Спейси стана обект на редица обвинения в сексуални посегателства.

Филмът все пак ще излезе на екран на 22 декември, независимо от сериозните промени. Загубите на създателите му се изчисляват на около една четвърт от целия бюджет. Сюжетът на филма "Всички пари на света" е основан на истинската история за похищението на внука на милиардера Жан Пол Гети - Джон Пол Гети III. Той бе отвлечен от римския площад „Фарнезе“ на 10 юли 1973.

Ивайло Ачев
Ивайло Ачев Отговорен редактор
Новините днес