Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

След скандала: модна къща Balenciaga ще сътрудничи на Националния съюз за децата в САЩ

10 февруари 2023, 11:06 часа

Испанската модна къща Balenciaga съобщи, че ще си сътрудничи с Националния съюз за децата в САЩ. Това става няколко месеца, след като марката за луксозни облекла беше обвинена в изобразяването на деца в неприличен контекст в една от рекламните си кампании.

В публикация в Instagram модната къща уточни, че ще лансира тригодишен проект с участието на американската организация с нестопанска цел – Национален съюз за децата. Планирано е обучаването на около 2000 професионалисти, ангажирани с насилието над деца. Предвидена е и грижа за психичното здраве на децата чрез осигуряването на посещения при медицински специалисти.

Новината за сътрудничеството се оповестява три месеца, след като тръгна непристойната рекламна кампания на модната къща, припомня БТА. Тогава множество потребители, както и известни личности изразиха публично възмущението си от фотосесия, в която бяха снимани деца, а около тях имаше различни садо-мазо аксесоари. Всичко за скандала прочетете ТУК!

След вълната от негативни онлайн реакции Balenciaga и творческият директор - грузинецът Демна Гвасалия, публикуваха официални изявления, с които се извиниха за кампанията.

Яна Баярова
Яна Баярова Отговорен редактор
Новините днес