Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Шер се обяви в подкрепа на Тръмп

15 април 2019, 08:51 часа

Поп иконата Шер написа в Twitter, че Лос Анджелис и щата Калифорния "не могат да се погрижат за собствените си жители, какво остава да направят това за новопристигнали законни и незаконни мигранти." Това съобщи изданието "Брайтбарт", зад което стои бившият главен съветник на Тръмп Стив Банън.

Шер сподели в микроблог мрежата, че не разбира как Лос Анджелис може да си позволи да признае и да се погрижи за повече имигранти, когато градските власти не са се погрижили за бездомните, ветераните и бедните американци, предава БГНЕС.

"Разбирам да помагам на изпадналите в затруднение имигранти, но моят град (Лос Анджелис), не се грижи за собствените си хора. Ако моята държава не може да се погрижи за собственото си население (много от тях са ветерани от войните), как може да се погрижи за повече хора", пише Шер.

Постът беше пуснат, след като президентът Тръмп заплаши, че ще прати незаконни чужденци в щати като Калифорния, ако законите за предоставяне на убежище в САЩ не бъдат променени. Прессекретарят на Белия дом Сара Сандърс потвърди, че Белият дом обмисля такъв план. В отговор на това, кметовете-демократи в цялата страна, в това число на Ню Йорк и Калифорния, приветстваха идването на нелегални чужденци в техните градове.

Факт е, че Лос Анджелис е с второто по големина бездомно население в страната след Ню Йорк. Около 50 000 жители на Лос Анджелис са бездомни, а около 7,5% от американските военни ветерани в щата Калифорния също са бездомни.

Тъй като в града нараства броят на бездомните хора и рязкото увеличаване на разходите за жилища, районът на метрото в Лос Анджелис се е превърнал във второто по големина място с незаконно чуждо население - с близо милион незаконни чужденци, живеещи в района.

Евгения Чаушева
Евгения Чаушева Отговорен редактор
Новините днес