Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Ръсел Кроу прави филмово студио в Австралия

16 юни 2021, 09:22 часа

Холивудската звезда Ръсел Кроу обяви плановете си за изграждане на филмово студио на източното крайбрежие на Австралия.

Носителят на Оскар заяви, че студиото ще бъде построено в Кофс Харбър, южно от Бризбейн, във вече съществуващ курортен комплекс, съобщи АФП.

„От няколко години обмислям как бих могъл да съчетая мястото, където живея, и работата си“, цитира думите на Кроу телевизия ABC.

Pacific Bay Resort Studios and Village "ще обслужва големи международни игрални филми, както и местни продукции", се добавя в изявление. Австралия се превърна в популярно място за заснемане по време на пандемията, с продукции, привлечени от сравнително ниския процент на инфекции от коронавирус.

"Thor: Love and Thunder" на Marvel Studios, "Thirteen Lives" на MGM и "Blacklight", с участието на Лиъм Нийсън, са сред тези, които ще се възползват от безвъзмездните средства.

Джулия Робъртс и Джордж Клуни също снимат "Ticket to Paradise " в Северна Австралия тази година, докато предисторията на Лудия Макс "Furiosa” е планиран за производство близо до Сидни през 2022 година.

Студийният проект на Кроу все още изисква одобрение за планиране, но има подкрепата на служители на местното правителство

Спасиана Кирилова
Спасиана Кирилова Отговорен редактор
Новините днес