Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Рей Лиота ще бъде почетен посмъртно със звезда в Алея на славата

20 февруари 2023, 13:27 часа

Актьорът Рей Лиота, който си отиде от този свят през май миналата година ще бъде почетен посмъртно със звезда на Алеята на славата в Холивуд. Това пише "People", позовавайки се на Холивудската търговска камара.

Звездата на Лиота ще бъде 2749-ата на прочутата алея. От името на покойния си баща звездата ще приеме дъщеря му, актрисата Карсън Лиота.

Церемонията ще се състои на 24 февруари. На същата дата на екран излиза "Кокаиновата мечка" - един от последните филми с участието на актьора, режисиран от Елизабет Банкс.

"Кончината на Рей Лиота беше опустошителна за света на шоубизнеса. Героите, които той изобразяваше, завинаги ще останат в историята на холивудското кино", каза продуцентката на церемонията Ана Мартинес.

Лиота започва кариерата си през 80-те в малки роли, като първият му пробив е през 1986 г. с филма "Нещо диво", за който получава номинация за "Златен глобус". Снимал се е в над 60 филма, превъплъщавайки се в разнообразни и предизвикателни персонажи както в комедийни, така и в драматични продукции.

Ролята, която прави Рей Лиота известен и затвърждава статута му пред критиците и феновете, е на мафиота Хенри Хил в номинирания за "Оскар" филм "Добри момчета" на Мартин Скорсезе с Робърт де Ниро и Джо Пеши.

ОЩЕ: 6 известни личности, за които не знаехте, че са осиновени

Милена Славкова
Милена Славкова Отговорен редактор
Новините днес